Top 5 leukste uitjes van regio Zwolle
Top 5 leukste uitjes van regio Zwolle
18 februari 2020 
in spelen

Top 5 leukste uitjes van regio Zwolle

Zoek je naar een dagje uit in regio Zwolle? Kijk dan eens naar deze 5 tips voor de allerleukste uitjes! Er zitten zelfs twee winnaars van het allerleukste uitje van de provincie Overijssel en Gelderland bij. En dat allemaal dicht bij Zwolle.

1. Flierefluiter Raalte

Winnaar van het allerleukste uitje van Overijssel volgens de ANWB:

Boeren fratsen noemen ze het. Het is de knipoog naar opa’s erf in de jaren 70. Maar oud kunnen we De Flierefluiter niet noemen. Het is een prachtig park met een drie etage tellende, supermoderne speelschuur. Bovendien vind je er een knuffelschuur, kinderboerderij, ontzettend grote overdekte zandbak en een waterspeeltuin. Het hele jaar door kun je hier binnen en buiten spelen en leuke streken uithalen: ponyrijden op échte pony’s, je wens in de wensput achterlaten, er zijn trekkerweides en skelterbanen. Een familiebedrijf waar continu geïnvesteerd wordt want onlangs werd er een interactieve trampoline (augmented reality) geopend. Een aanjager om heel veel te springen! Het hele jaar door geopend, dus een must-see als je kinderen hebt tussen de 0 en 12 jaar.

www.flierefluiterraalte.nl

2. Bakkerijmuseum Hattem

Winnaar van het leukste uitje van Gelderland volgens de ANWB.

In Hattem staat het Bakkerijmuseum. Dit uitje heeft, net als De Flierefluiter voor Overijssel, een gouden award gewonnen als leukste uitje van provincie Gelderland. Kinderen kunnen hier in een echte keuken samen met een bakker, de lekkerste creaties maken. De bakkers spelen daarbij in op de seizoenen. Met Pasen wordt er een paashaas gemaakt en in december een speculaaspop.

3. Dinoland Zwolle

Voor stoere jongens en meisjes die niet bang voor dino’s zijn: Dinoland Zwolle. Wie durft? Hier lees je vanalles over Dino’s en hun families. Je kunt er zand met water zeven om zo goud te zoeken. En de kleinsten kunnen een eigen dinootje van gips schilderen. Even een rondje door het park betekent zo een middag vertier want er zijn overal speelweides met leuke toestellen. In de winter zijn ze gesloten dus ook hier geldt: check de site even voordat je naar Zwolle afreist:

4. Theaters

Dagje cultuur snuiven met de kinderen? Ga eens naar een theatervoorstelling die speciaal voor kinderen bestemd is. Een bezoek aan een van de theaters is niet alleen een voorstelling, maar er kan ook geknutseld en gekleurd worden. Oftewel, er is voor de kinderen en ouders van alles te doen als dagje uit.

5. Museum De Fundatie

Ook een bezoek aan een museum is een aanrader voor een dagje weg. Museum de Fundatie heeft zelfs twee locaties. De Fundatie zit in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis zit in Heino. In beide musea is er wat voor kinderen te doen. Zo zijn er groepsrondleidingen voor kinderen en kun je in de beeldentuin jouw kinderfeestje vieren.

dagje uit naar Zwolle

dagje uit naar Zwolle

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen