Top 5 leukste uitjes van Overijssel
Top 5 leukste uitjes van Overijssel
11 februari 2020 

Top 5 leukste uitjes van Overijssel

Hieronder de leukste uitjes van Overijssel. Ze staan niet in chronologische volgorde, want ieder uitje is prachtig! Waarom maken wij een overzicht? Omdat wij weten dat jullie als gasten toch niet altijd naar De Flierefluiter gaan, maar ook andere leuke plekken willen ontdekken. Dan is het natuurlijk het leukst om van ons te horen wat er te doen is in de regio.

1. Deventer, plonsen bij De Scheg

Koud buiten? Dan is het heerlijk om een middag te zwemmen bij De Scheg in Deventer. Ook voor de kleintjes is daar genoeg te doen. Het peuterbad heet Pingo’s eiland en daar draait het om zand en water. Er is een glijbaan en als je wat ouder bent is de wildwaterstroming natuurlijk heerlijk om in uit te razen. Moeders even in een warm bad uitrusten? Bubbelen maar! Het hele jaar door kun je er terecht, ook met groepjes.

 2. Holten, Het Kikkerpad

Bovenop de Holterberg, achter restaurant Woody’s ligt het Bos van Daantje Das. Via een hekje loop je zo het speel-, doe- en leerbos voor kinderen in. Even een boekje kopen en je leert aan de hand van allerlei leuke en leerzame natuuropdrachten spelenderwijs meer over de natuur en de dieren. Voor de allerkleinsten, tot 4 jaar, is er nu een Kikkerpad. Geen opdrachten met pen en papier, maar puur speelplezier. Je loopt van kikker naar kikker waardoor je over boomstammen loopt, een schommel tegen komt en allerlei figuurtjes van hout. Leuk met laarzen aan: het bos in!

3. Waarbeek Hengelo

Geen zin om continu de knip te trekken maar wel een heerlijk dagje uit? Breng dan een bezoekje aan De Waarbeek in Hengelo. Daar betaalt u voor de entree inclusief eten en drinken. Dat gastvrije gevoel zien we terug in de oorsprong: ooit werd hier een theehuis opgezet. Historie speelt nog steeds een rol, want ken je de Hullie Gullie nog? Met de pompoentjes, een zweefmolen en botsauto’s wanen we ons weer even in oud-Hollandse sferen.

4. Flierefluiter Raalte

Boeren fratsen noemen ze het. Het is de knipoog naar opa’s erf in de jaren 70. Maar oud kunnen we De Flierefluiter niet noemen. Het is een prachtig park met een drie etage tellende, supermoderne indoorspeelschuur. Bovendien vind je er een knuffelschuur, kinderboerderij, ontzettend grote overdekte zandbak en een waterspeeltuin. Het hele jaar door kun je hier binnen en buiten spelen en leuke streken uithalen: ponyrijden op échte pony’s, je wens in de wensput achterlaten, er zijn trekkerweides en skelterbanen. Een familiebedrijf waar continu geïnvesteerd wordt want onlangs werd er een interactieve trampoline (augmented reality) geopend. Een aanjager om heel veel te springen! Het hele jaar door geopend dus een must-see als je kinderen hebt tussen de 0 en 12 jaar.

www.flierefluiterraalte.nl

5. Dinoland Zwolle

Voor stoere jongens en meisjes die niet bang voor dino’s zijn: Dinoland Zwolle. Wie durft? Hier lees je vanalles over Dino’s en hun families. Je kunt er zand met water zeven om zo goud te zoeken. En de kleinsten kunnen een eigen dinootje van gips schilderen. Even een rondje door het park betekent zo een middag vertier want er zijn overal speelweides met leuke toestellen. In de winter zijn ze gesloten dus ook hier geldt: check de site even voordat je naar Zwolle afreist:

Over de schrijver
Reactie plaatsen