Kinderboerderij De Flierefluiter in Raalte. Dieren knuffelen en aaien
Heerlijk knuffelen op de kinderboerderij

Kinderboerderij

Vast de leukste kinderboerderij van Overijssel! Knuffel met de cavia's en konijntjes. Je mag in de weides bij de geitjes en schapen. In het voorjaar en zomer zijn er heel veel lammetjes, dat is pas tof!

Ook mag je een rondje op de pony rijden. De tijden van het ponyrijden worden bij de entree aangegeven. 

Video Aspect Ratio: 4:1

 

Kinderboerderij Overijssel

Op onze kinderboerderij zijn veel verschillende dieren. Je kunt niet alleen zien hoe dieren in de stal en in de wei leven, maar je mag zelf ook in de weide bij de geitjes en schapen! Er is een knuffelruimte waar je de konijnen en cavia's kunt aaien. 

Dus met slecht weer kun je hier lekker droog zitten. Ook is er midden op het terrein van De Flierefluiter een grote omheinde vijver waar allerlei eenden en andere watervogels leven. 


Heb je al kennis gemaakt met de boerenknecht Harm? Hij kan je alles vertellen over de dieren. Hoe ze leven op de kinderboerderij, maar ook waar ze in het wild voorkomen.

En nog meer:

En je mag bij ons ook ponyrijden! Op échte pony's! Het ponyrijden is op gezette tijden. Deze tijden worden bij de entree aangegeven.
Familie

Kom jij ook knuffelen?

Veelgestelde vragen

Is reserveren verplicht?

Nee, dit is niet verplicht. Maar met een online reservering ben je wel verzekerd van plekje. Het komt namelijk soms voor dat we al een dag van tevoren zijn volgeboekt. Ook met een jaarkaart is het dus verstandig om t ereserveren.

Kan ik ook bij aankomst aan de kassa betalen?

Jazeker kan dat! Vaak zijn online kaartjes wel (iets) goedkoper en ben je sowieso verzekerd van een plek op het speelpark.

Hoe reserveer ik een kinderfeestje bij De Flierefluiter?

Je kunt het beste online reserveren (via online kaarten of via het online formulier) voor een kinderfeestje. Dan staat het direct geboekt en ben je verzekerd van een plek.
Weet je niet zeker of iedereen komt? Reserveer dan gewoon voor een aantal personen minder. De rest kun je bij aankomst bij de kassa bijbetalen. Dat is geen probleem :)

Mag ik een eigen beker meenemen om onbeperkt ranja te tappen?

Ja, je mag zelf ranja tappen in je eigen meegebrachte beker of gebruik een echte Flierefluiter beker. (€1,00) We hebben 3 verschillende, spaar ze allemaal!

Mag ik eigen eten en drinken meenemen?

Dit is geen probleem. Oma Toos heeft in haar keuken ook een heel assortiment aan eten en drinken, dus ook hier kun je gerust wat bestellen.
Alcoholische dranken zijn helaas niet toegestaan om mee te nemen. Je kunt hier wel een flesje bier of wijn kopen.

Mag mijn hond ook mee als we naar jullie toe komen?

Zeker mag dat, we zijn gek op dieren! Zorg je er wel voor dat hij/zij aangelijnd blijft? Dat is voor de rest van onze gasten wel zo prettig.

Mag je op het terrein roken?

Vanaf heden is het niet meer toegestaan om op het speelterrein van De Flierefluiter te roken. Zowel binnen als buiten. Er mag nog op één aangewezen plek gerookt worden, buiten het terrein.

Vanaf wanneer betaal je entree?

Iedereen van 2 jaar en ouder betaalt bij ons entree. Wel is er verschil in het tarief voor volwassenen en kinderen. Vanaf 16 jaar rekenen we iemand als volwassene mee.

Is alles geopend?

Ja, momenteel is alles geopend. Het buitenzwembad is geopend van ca. april tot ca. september. En natuurlijk kun je buiten spelen, naar de kinderboerderij of spelen op onze zolder (indoorspeelparadijs). Ook is onze horeca geopend voor de lekkere trek!

Is er een eindtijd?

Nee, niet anders dan sluitingstijd van het park om 17:30 uur. Ongeacht hoe laat je komt ben je dus de hele dag van harte welkom!

Kan ik een plekje (stoelen) reserveren?

We kunnen tafels en stoelen reserveren op een plek naar keuze voor € 1,- per stoel/persoon. Jullie mogen dan zelf je plekje uitzoeken. Let op! Dit is alleen niet mogelijk in de schoolvakanties.

Ik ben mijn jaarkaart kwijt. Wat moet ik doen?

Ben je je jaarkaart kwijt of heb je hem verloren dan bedragen de kosten € 15,- voor een nieuwe kaart.

Moet ik betalen voor parkeren?

Ja, een parkeerticket kost €5,- per dag/voertuig. Een parkeerticket koop je vooraf direct bij je entreeticket of bij binnenkomst aan de kassa. Er is ook de mogelijkheid om bij het uitrijden te betalen met je pinpas.

Moet ik betalen voor parkeren wanneer ik iemand breng of haal?

Nee. Wanneer je iemand komt brengen of halen kun je gewoon het parkeerterrein oprijden. Meld je vervolgens bij de kassa. Een medewerker zorgt ervoor dat je het parkeerterrein weer kunt verlaten.

Kinderboerderij De Flierefluiter is heel leuk om eens te bezoeken! Er zijn veel dieren te vinden die je normaal ook op een kinderboerderij vindt. Zoals de geiten, ezels en konijnen. Maar op kinderboerderij De Flierefluiter zijn er ook hele aparte dieren te vinden die je normaal gesproken niet op een kinderboerderij vindt. Neem als voorbeeld de Zeboe's. Dat zijn de kleinste koeien van de wereld. Of de microvarkens, ook de kleinste varkens van de wereld. Maar we hebben ook de Vlaamse reus, dat zijn de grootste konijnen ter wereld. Deze dieren vind je bijna nergens anders op een kinderboerderij. 

Ook kun je hier nog rijden op een échte pony! Dat zit gelukkig allemaal bij de prijs van de kinderboerderij in.  

Als je een kaartje reserveert bij De Flierefluiter, heb je zowel toegang tot de kinderboerderij, buitenspeeltuin, binnenspeeltuin en waterspeeltuin. Dus naast jouw bezoek aan de dieren op de kinderboerderij kun je je ook nog helemaal uitleven in de speeltuin en in het buitenzwembad. 
Wanneer komen jullie?