Knuffelen doe je nooit genoeg op de kinderboerderij!
Knuffelen doe je nooit genoeg op de kinderboerderij!
18 februari 2020 
in spelen

Knuffelen doe je nooit genoeg op de kinderboerderij!

Kinderboerderij De Flierefluiter

Heerlijk knuffelen met de dieren op de kinderboerderij in Overijssel.

De ‘aaahhh’ en ‘ooohh’s vliegen vaak door de knuffelschuur van de Flierefluiter in Raalte. Echte konijnen, cavia’s die je urenlang kunt aaien. Groot en klein; de formaten zijn verschillend. Daardoor kunnen de allerkleinsten ook lekker knuffelen want een piepjong konijntje past ook in hun hand.
Niet alleen konijnen en cavia’s maar in het voorjaar zijn er ook allerlei soorten kuikens die uit het ei kruipen.

dieren knuffelen op de kinderboerderij

dieren knuffelen op de kinderboerderij

Om het voor de dieren ook aangenaam te maken, helpen de dierenverzorgsters met het uitkiezen en tillen. In een grote bak kan een kindje het dier dan op schoot nemen. Er staan bankjes waar ouders kunnen zitten en helpen. Het verse stro ruikt altijd heerlijk en de dieren zitten er gezond bij. Kortom: ouder en kind worden helemaal ondergedompeld in het dierenrijk, het knuffeldomein van het speelpark.

Met enige regelmaat brengen gefrustreerde ouders de huisdieren van hun kinderen omdat die er niet naar omkijken. Het grote geluk voor ons is dat we daardoor nog eens iets anders te knuffelen hebben. Een ratje of een hamster. Harig en knuffelbaar? In overleg welkom.

Omdat onze dierenverzorgsters allemaal professioneel opgeleid zijn én omdat ze hier vaak al een lange tijd werken, kunnen ze goed inschatten welke diertjes het meest van knuffelen houden. Ouders die niet zo zitten te wachten op een knuffelsessie hoeven zich geen zorgen te maken: wij helpen de kinderen op weg.

Is het allemaal te klein? Dan is het maar 5 minuten verder om in de wei te komen bij onze schapen, pony’s en ezels! Of die op aaien en knuffelen zitten te wachten? Reken maar!

geit knuffelen op de kinderboerderij

dieren knuffelen op de kinderboerderij

Over de schrijver
Reactie plaatsen