Bos Met Speeltuin
Bos Met Speeltuin

Een dagje uit in de speeltuin kun je ideaal combineren met een wandeling in het bos. Speeltuin De Flierefluiter is gelegen in het Sallandse platteland met heel veel bossen en landgoederen.

Vanaf de speeltuin ben je in no-time in het bos.

Combinatie bos en speeltuin ideaal

Speeltuin en het bos combineren raar? Eigenlijk niet! In de speeltuin bewegen kinderen to the max. Daar worden ze ook gelukkiger van (doordat hormonen in hun lichaam vrijkomen). Het is niet onverstandig om daarna even te genieten van de rust en stilte van het bos. De kinderen zijn dan vaak al wat moe en rustiger, dus ze schrikken de dieren niet direct af.

Als ouder (of opa en oma) kun je dan zelf ook beter genieten van het bos met rustigere kinderen. Dat zullen geen hele lange boswandelingen worden, maar dat wil niet zeggen dat je in een kort rondje ook kunt genieten.

Dichtbij speeltuin De Flierefluiter zit o.a. het bos van het Reelaer. Zelf loop ik hier regelmatig en je bent vanaf de parkeerplaats van De Flierefluiter in 5 minuten in het bos. (of je parkeert jouw auto aan de bosrand) De wandelpaden zijn heel divers, dus je kunt korte en lange routes lopen.

Zoals hierboven al gezegd, zou ik na een dagje speeltuin voor de korte route gaan 😉

Als je in de speeltuin van De Flierefluiter bent, waan je je al een beetje in het bos. Er staan naast en op het terrein namelijk veel bomen. Ook wordt er veel gedaan aan biodiversiteit, dus er hangen allerlei vogelkastjes, insectenhotels, bloemen, struiken, speciale bomen en hagen.

Maar uiteraard gaat er niets boven een echt rondje in het bos lopen. De geur, stilte en beleving doen wonderen voor de mens.

Over de schrijver
Reactie plaatsen