Het mooie van de herfst!
Het mooie van de herfst!
13 oktober 2014 
in spelen

Het mooie van de herfst!

21 september, het begin van de herfst. Je hoort veel mensen mopperen. Het einde van de zomer en dus het einde van het mooie weer. Er komen weer koude, natte dagen aan. Maar als je iets verder kijkt dan alleen het slechte weer, merk je dat de herfst ook veel mooie dingen te bieden heeft. De herfst is de meest kleurrijke tijd van het jaar. In de zomer zijn de meeste blaadjes van de bomen groen, maar in de herfst veranderen de blaadjes in allerlei kleuren. Dit levert vaak hele mooie plaatjes op.

De natuur bereidt zich voor op de winter die voor de deur staat. Uiteindelijk vallen de blaadjes van de bomen en de voetpaden worden bedekt door een dikke laag bladeren. Als u goed kijkt, ziet u tussen de bladeren de paddenstoelen omhoogschieten. Ook vallen de kastanjes, beukennootjes en eikels van de bomen. Ook de omstandigheden voor de dieren veranderen in de herfst. De dieren van de Flierefluiter moeten zich natuurlijk ook aanpassen op het koude weer. Het dunne zomervachtje wordt vervangen door een lekkere dikke bontjas. Dit kun je goed zien bij de dieren die vaak buiten lopen, zoals de geiten, schapen en koeien. Kun jij het verschil zien?

 

Onvoorspelbaar..?

Het weer in de herfst valt niet te voorspellen. De ene dag heb je een lekkere nazomerse dag met temperaturen boven de 20 graden en een zonnetje. De volgende dag is het nat en koud met veel wind. Gelukkig maakt dit voor een dagje Flierefluiter niks uit. Is het koud en nat of juist zonnig en droog? Geen probleem. Bij de Flierefluiter kunt u namelijk binnen en buiten terecht.herfst bij de flierefluiter

Altijd wat te doen!

De Flierefluiter heeft voor iedereen wat wils. Bij mooi weer kunnen de kinderen zich vermaken in de buitenspeeltuin, in het doolhof, op de trampolines, op de skelters, bij de dieren en ga zo nog maar even door. Bij slecht weer kunnen kinderen zich uitleven op de blokkenzolder, in het houten klimtoestel, op de binnentrampolines en zo zijn er nog veel meer dingen te ontdekken. Ook de volwassenen zijn niet afhankelijk van het weer. U kunt genieten van een lekker ijsje op ons terras of een lekkere latte macchiato in onze vernieuwde kantine.

Twijfel dus niet en kom gerust langs, ook in de herfst!

Over de schrijver
Reactie plaatsen