Leukste Campings Van Overijssel
Leukste Campings Van Overijssel
01 april 2020 

Leukste Campings Van Overijssel

De leukste campings van Overijssel overzichtelijk in één artikel. Dat maakt het zoeken naar een vakantie al veel leuker! Er zijn natuurlijk nog veel meer campings die in dit overzicht zouden moeten staan. Laat gerust suggesties achter in de reacties.


Kindercamping De Flierefluiter in Raalte

De meest bijzondere minicamping van Overijssel is wel De Flierefluiter. Dat komt omdat De Flierefluiter eigenlijk een hele grote speeltuin en kinderboerderij is. En de camping is als “extraatje”. Dat is voor de campinggasten natuurlijk heel erg leuk! Als je op de camping staat, mag je ook buiten openingstijden gebruik maken van de speeltuin. Dus eigenlijk word je midden in een speeltuin wakker. Dat zijn nog eens goede verhalen om mee thuis te komen.

De Flierefluiter wordt ook wel gewaardeerd als leukste kindercamping van Nederland door hun gasten. Vooral kinderen van basisschoolleeftijd (dus tot 12 jaar) vinden deze camping heel leuk.
Er is geen animatieteam, daar is heel bewust voor gekozen omdat de speeltuin zo groot is dat de ouders hun kinderen alleen maar bij hun tent zien als de kinderen willen drinken.

Familiecamping Krieghuusbelten in Raalte

Vijf-sterren camping De Krieghuusbelten ligt op een steenworp afstand van De Flierefluiter. Dit is een grote camping met allerlei faciliteiten. Er is een groot overdekt zwembad, waarbij het dak zelfs gedeeltelijk open kan schuiven. Er is een heel leuk animatieteam om de kinderen en ouders geweldig te vermaken tijdens de vakantie. Ook zijn er allemaal speeltoestellen zowel op de campingveldjes als op een gezamenlijke plek. Er is een leuk restaurant waar je gezellig kunt eten maar ook af kunt halen. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om te kamperen. Er zijn de standaard veldjes waar je kunt staan met caravan, tent of camper. Maar ook stacaravans en volledig ingerichte lodges met eigen sanitair.

Hier komen vooral gezinnen met kinderen tot een jaar of 16.

camping krieghuusbelten Raalte

camping krieghuusbelten Raalte

Camping Sprookjescamping in Rheeze

Een prachtige camping waar sprookjesfiguren rondlopen, springen en dansen. Dit is Sprookjescamping in Rheeze. Er is een groot buiten- en overdekt zwembad met allerlei glijbanen. Er is een animatieteam in de vorm van sprookjesfiguren en er is een theater. Er is zelfs een strand. (en dat midden in Overijssel) Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden, zoals helemaal ingerichte chalets tot een eigen tent.

Sprookjescamping Beerze

Sprookjescamping Beerze

Familiecamping de Kleine Wolf in Ommen

Een van de bekendere campings van Overijssel is de Kleine Wolf in Ommen. Dit is ook een vijf-sterren camping in Overijssel. Deze camping staat ook bekend om zijn uitgebreide faciliteiten zoals het binnen en buitenzwembad, animatieteam, indoorspeeltuin en buitenspeeltuin.

camping de kleine wolf Ommen

camping de kleine wolf Ommen

Camping Heidepark in Lemelerveld

Een wat onbekendere camping is camping Heidepark in Lemelerveld. Dit is een echte kindercamping. Dit ook omdat ze hun faciliteiten precies hebben aangepast aan de kinderen van basisschoolleeftijd. Er is een zwembad, buitenspeeltuin, heel leuk animatieteam en een prachtig strand. Het leuke is, dat camping Heidepark op fietsafstand van een pretpark en een grote speeltuin ligt.

De camping ligt middenin een bos, dus ook met warme zomers is het heerlijk vertoeven onder de bomen of aan de bosrand.

camping heidepark Lemelerveld

camping heidepark Lemelerveld

Familiecamping Beerze Bulten in Beerze

Een andere bekende camping uit Overijssel is De Beerze Bulten in Beerze. Dit is ook een vijfsterren camping die allerlei faciliteiten biedt voor kinderen en hun ouders. Hier is zelfs een wellness-centrum! Een publiekstrekker is het giga konijnenhol, oftewel de indoorspeeltuin met theater.

Ook hier zijn er allerlei verschillende manieren om te kamperen. Zowel een eigen tent als een compleet ingerichte lodge is mogelijk. Dus alles wat je maar wilt!

Camping beerze bulten beerze

Camping beerze bulten beerze

Over de schrijver
Reactie plaatsen