Dagje uit met slecht weer? Kom fratsen uithalen bij De Flierefluiter!
Dagje uit met slecht weer
17 oktober 2014 
in spelen

Dagje uit met slecht weer

Dagje uit met slecht weer. Het lijkt soms een onbegonnen zaak. Overijssel heeft echter steeds meer te bieden op het gebied van een leuk dagje uit, zelfs met slecht weer! Denk aan musea, funcentres voor een leuk dagje met de kameraden en indoorspeeltuinen voor het hele gezin.

Slecht weer? Juist heel leuk!

Het algemene beeld met slecht weer is dat er weer een verloren dag is. Dat hoeft helemaal niet meer!! Er is juist van alles te doen en dan vooral in de vakanties en ook voor alle leeftijden. Oke, een rondje fietsen is dan niet echt handig en met de oldtimer erop uit is ook niet het eerste waar je dan aan moet denken.

Dagje uit met volwassenen

Met slecht weer is er in Overijssel van alles te doen. Bijvoorbeeld bij Kartplaza in Nijverdal kun je bowlen, karten of paintballen. Er zijn in Overijssel verder veel meer plekken waar je dit soort activiteiten kunt doen. Je kunt ook denken aan een rondleiding op het boerenbedrijf, het grotendeel van zo’n rondleiding is toch overdekt. Haal ook eens de ouderwetse bordspelen uit de kast, Risk of Cluedo zijn hele leuke manieren om de middag door te komen!bordspel

Dagje uit met kinderen

De kinderen vermaken zich natuurlijk altijd voor de tv of computer met een spelletje. Je zou ze ook eens kunnen aansporen om naar een overdekte speeltuin te gaan. Hier kunnen de kinderen hun energie kwijt door actief te spelen. Ook ontmoeten ze andere kinderen waar ze mee kunnen gaan spelen. In Overijssel zijn er diverse locaties waar je met de kinderen heen kunt op een regendag. Onder andere is er De Flierefluiter in Raalte. Zij bieden een mooie combinatie met een buitenspeeltuin en een binnenspeeltuin. Zo kun je met een regenbui in de overdekte speeltuin terecht en als de bui is afgelopen is er buiten van alles te doen. Daarnaast is er een grote kinderboerderij die ook deels is overdekt. Ook dan is er met slecht weer allerlei keuze.overdekte kinderboerderij
Wil je eens geen dagje uit maar gewoon thuisblijven? Ook dan zijn bordspelen natuurlijk heel leuk om te doen. Of ken je de ouderwetse kaartspelletjes nog? Pesten, splitten, hoger-lager, en ga zo maar door. (en anders kunnen de kinderen altijd nog meehelpen met de afwas;) )

Over de schrijver
Reactie plaatsen