Sinterklaasfeest organiseren, hoe moeilijk kan het zijn?
Sinterklaasfeest organiseren, het hoeft niet moeilijk te zijn!
23 oktober 2014 

Sinterklaasfeest organiseren, het hoeft niet moeilijk te zijn!

Sinterklaas vieren, een jaarlijks terugkerend festijn voor elk kind. De kinderen zijn ongeveer 3 weken heel zoet omdat ze hopen op wat lekkers. Een heerlijke periode voor de ouders omdat de kinderen dan heel makkelijk onder de duim te houden zijn. Misschien niet zo eerlijk, maar wel handig 🙂

Sinterklaas en Zwarte Piet, het verhaal

Wist u dat Sinterklaas een Turkse bisschop was die leefde in de vierde eeuw na Christus? Het verhaal gaat dat hij op een gegeven moment zijn bezittingen verkocht, naar Spanje vertrok en ondertussen enkele slaven had gekocht om ze als vrije mannen in de wereld te laten trekken. Uiteindelijk bleven deze zwarte ex-slaven bij Sint-Nicolaas om hem te helpen als knecht. Dit is in verschillende Sinterklaasliedjes verwerkt als zijnde Zwarte Piet. Echter zijn deze verhalen nooit helemaal bewezen. Maar waar rook is, is vuur nietwaar? Nu is Zwarte Piet niet meer weg te denken naast Sinterklaas als het vrolijke hulpje die de oude Sinterklaas bijstaat.

Verlanglijstje

Eind november komt de Goedheiligman aan in Nederland met de stoomboot uit Spanje. Sinterklaas was vroeger beschermheilige van de zeelieden, vandaar dat hij elk jaar met de stoomboot naar Nederland komt. Voor die tijd begint Nederland al in de stemming te komen voor het grote Sinterklaasfeest. Winkels presenteren hun mooie artikelen, pepernoten liggen al lang in de schappen en kinderen hebben hun verlanglijstje (die veel te lang is) al klaar.

Dan nadert het hoogtepunt van het Sinterklaasfeest, het is bijna 5 december! Kinderen kijken hier dagen, zo niet weken naar uit. Wat voor cadeau zullen ze krijgen? Menig ouder is dan ook bezig met de vraag hoe ze het sinterklaasfeest gaan organiseren. Wordt het gewoon thuis met de cadeaus of brengt Sinterklaas zelf ook nog een bezoek? Natuurlijk kan het feest ook buitenshuis plaatsvinden!

Het Sinterklaasfeest organiseren

Bij De Flierefluiter wordt er elk jaar een Sinterklaasfeest georganiseerd voor ouders en kinderen. Sinterklaas en zijn Pietermannen komen dan een bezoekje brengen aan alle kinderen die er dan zijn. Ze zullen dan eerst wel even bij de Goedheiligman moeten komen, want hij moet natuurlijk wel in zijn grote boek kijken of de kinderen zoet zijn geweest en dat ze een cadeau verdienen.

Meestal gaat dit wel goed en trakteert Sinterklaas de kinderen op een leuk cadeau. Voor meer informatie kijk eens op de website van het grote Sinterklaasfeest.

Over de schrijver
Reactie plaatsen