Wat is er allemaal te doen bij de Flierefluiter
Speelboerderij

Wat is er allemaal te doen

07 februari 2022

Speeltuin De Flierefluiter is niet voor niets de grootste speeltuin van Overijssel. Want er is heeeeel veel te doen! Kinderen en ouders kunnen de hele dag fietsen, skelteren, glijden, klimmen, rennen en gek doen.

Leuk dat wij dat zeggen, maar wat is er eigenlijk allemaal te doen?

Speeltuin De Flierefluiter is er voor iedereen, ongeacht de weersomstandigheden. We hebben namelijk een buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, kinderboerderij, kindercamping en een waterspeeltuin.

Gelukkig spelen

Wij willen kinderen gelukkiger laten worden door ouderwets te spelen in de speeltuin. Tijdens het spelen, spelen kinderen samen. Dit bevordert sociale omgang van kinderen die kinderen tegenwoordig van nature minder opdoen. (te) vaak zitten kinderen achter een computer, playstation of kijken tv. Hierdoor bewegen kinderen te weinig en spelen ze te weinig met andere kinderen. Door met onze speeltoestellen in onze buitenspeeltuin zoveel mogelijk actief spelen te bevorderen. Met spelen (in een speeltuin) komt het gelukshormoon dopamine vrij. Dus uiteindelijk proberen we door actief spelen, mensen gelukkiger de speeltuin te laten verlaten.  En met welke speeltoestellen doen we dat in de buitenspeeltuin?

Wat hebben we allemaal?

-Buitenspeeltuin Skelterbaan  Doolhof  Glijbaantoren Survivalbaan Kabelbaan  Schommels Voetbalveld Volleybalveld Trekkerweide Trampoline Apenkooi

Crossbaan binnenspeeltuin Apenkooi binnenspeeltuin Augmented reality trampolines Luchtkussen speelzolder Skelterbaan Blokkenzolders Glijbaantoren Klauterspeeltuin

Voetbalkooi Ruimte Biggetjespoel Kinderboerderij Pony rijden Knuffelschuur Weilanden Ezelzandbak Waterpret Zand en water speeltoestel Watercrossbaan Zwembad met glijbaan    Kindercamping

Buitenspeeltuin

In de buitenspeeltuin is er van alles te doen, dat lees je hieronder. Maar vooral is de speeltuin veilig en leuk! Kinderen kunnen het terrein niet af, de speeltuin is gesitueerd om het buitenterras dus ouders kunnen hun kinderen in de gaten houden vanaf het terras. Alle speeltoestellen zijn gecertificeerd en worden jaarlijks gekeurd door een erkend bedrijf. Hier geniet je van het Sallandse platteland, de spelende kinderen en de frisse lucht!

Skelterbaan

In de speeltuin zijn heeel veel skelters in allerlei soorten, vormen en maten. Dus voor kleine kinderen maar ook voor je papa, mama en opa en oma! Jij bent vast sneller dan jouw ouders 🙂 De skelterbaan is wel een kilometer lang! En je mag overal heen waar jij wilt. Dus geen speciale verkeersbaan waar regels gelden…. die regels gelden hier gelukkig niet, want hier is het feest! Er zijn ook skelters waar je met 2 personen op kunt fietsen en er zijn allemaal aanhangers. Zo kun je met al jouw vriendjes in een keer een rondje skelteren. Dat is pas leuk!
Heb jij wel eens heel lang geskelterd? Daar wordt je best moe van!

trekkers in de speeltuin

trekker skelters in de speeltuin

Doolhof

We hebben het doolhof onlangs helemaal vernieuwd! In het doolhof train je je oriëntatiegevoel. Weet jij het snelst de uitgang te vinden? En hoe doe je dat? Het leukst is om met meerdere mensen in het doolhof te spelen. Dan kun je elkaar helpen om naar de uitgang te gaan. Wist je dat het best lastig is om goede aanwijzingen te geven aan iemand om door een doolhof te lopen?

Gelukkig zijn er ook een aantal uitkijktorens waarmee je makkelijker door het doolhof kunt lopen. Dat is nog leuker voor de interactie onderling en het is direct een extra uitgang uit het doolhof.
Het doolhof is het hele jaar open, dus zowel in de winter als zomer kun je lekker gebruik maken van het doolhof in de speeltuin van De Flierefluiter!
Ook zijn er extra bordjes geplaatst zodat ook de kleinere kinderen de uitgang makkelijker kunnen vinden. Door het oplossen van vragen vind je je weg naar de uitgang.
Zo leer je onderweg ook nog wat leuks!
Zelfs clown Knapie heeft zich verstopt in het doolhof. Ken jij het liedje al?

Luchtkussen

Half binnen half buiten in de speeltuin is er ook een luchtkussen verstopt. Heb jij deze al gevonden? Het luchtkussen staat boven op zolder van de indoorzandbak.
Je springt hier heerlijk veilig springen, glijden, klauteren en gek doen. Wist je trouwens ook al dat je helemaal naar boven kunt klimmen naar een toffe glijbaan?
Dan kom je weer buiten in de speeltuin uit. Wie weet kun jij jouw ouders foppen 🙂

Glijbaantoren

Midden in de speeltuin staat een heeeele hoge toren! En in die toren glij je van allerlei glijbanen naar beneden. Dat is pas een uitdaging! Samen met je vriendjes en je ouders ga je lekker over de familieglijbaan. Glijden vanaf het hoogste punt in de glijbaantoren door de buisglijbaan is heel spannend. Maar het allerspannendste is de vrije-val-glijbaan. Hier glij je alleen of samen met anderen heel hard naar beneden. Gelukkig is dit wel heel veilig. Durf jij van een van deze glijbanen te glijden? Of heb je ze allemaal al geprobeerd?

Super hoge glijbaan bij de Flierefluiter Raalte

Speeltoren met glijbanen in de buitenspeeltuin


Kabelbaan

In de speeltuin is ook een heuse kabelbaan. Je kunt hier zelf opstappen en jouw ouders kunnen natuurlijk ook helpen. Met een kleine aanloop ga je heel hard naar de andere kant. Kom jij helemaal tot het eind? Of raak je liever de grond? Het kan allemaal bij de kabelbaan in de speeltuin.

Speelboerderij

Kabelbaan in de speeltuin

Schommels

Er staan heel veel schommels in de buitenspeeltuin van De Flierefluiter. Er is een grote familieschommel waar je met al jouw vriendjes en vriendinnetjes op schommelt. Heb jij de tripple-vogelnest-schommel al geprobeerd? Heerlijk zachtjes wiegen en schommelen met drie personen in de speeltuin. Er is ook een grote vogelnestschommel waar je heel hoog kunt komen. De babyschommel is speciaal voor kleine kinderen waar ouders samen mee kunnen schommelen. Dat is pas quality-time met je kind! Er staan ook nog “gewone” schommels, dus er is elke dag keus genoeg voor iedereen om lekker te schommelen in de speeltuin!

schommels in de speeltuin

schommels in de speeltuin

Voetbalveld

Op De Flierefluiter is er ook een groot voetbalveld waar jij met je vriendjes en vriendinnetjes heerlijk kunt voetballen! Een bal hoef je niet mee te nemen, want die is verkrijgbaar bij De Flierefluiter. (gratis, alleen borg) Het voetbalveld is ongeveer 20 bij 40 meter groot. Er staan -uiteraard- twee doelen. Dus je kunt met heel veel kinderen en ouders samen voetballen. Er zijn al vele wedstrijden gespeeld, kom jij ook eens spelen?

Volleybalveld

Naast de speeltuin is er ook een volleybalveld in het gras. Heb je zin om met z’n allen even een balletje te slaan? Dat kan hier! De bal is ook hier verkrijgbaar bij De Flierefluiter tegen een borg. Verder is de bal gratis. Het veld is ongeveer 15 meter breed en 25 meter lang. Dus er is heel veel ruimte om allerlei varianten te bedenken om samen te spelen.

Trekkerweide

Nieuw in de speeltuin is de trekkerweide! Midden in de speeltuin is er een trekkerweide gemaakt met allerlei speelelementen. Er is een wensput waar je heel zachtjes je wens mag fluisteren. Misschien komt hij wel uit! Er staan ook gekleurde speeldieren in deze weide. Hier kun je op springen, klauteren en gek doen. Uiteraard zijn er allerlei trekkers waar je op kunt rijden, crossen of wat je ook wilt. Kun jij over de steile brug komen? In de zomer is er nog meer waterpret omdat er ook giertankjes zijn. Deze kun je vullen met water en de weide besproeien. Zo doet een echte boer dat ook op de boerderij.

trekkerweide met de speeldieren

trekkerweide met de speeldieren

Trampolines

In de binnenspeeltuin en buitenspeeltuin zijn er allerlei trampolines. Dit zijn natuurlijk de allerleukste speeltoestellen waar je je kunsten op laat zien. Eigenlijk is het een klein trampolinepark. Mooie salto’s maken, leuke combinaties en kijken hoe hoog je kunt springen. En omdat er heel veel trampolines naast elkaar staan, spring je van de ene naar de andere trampoline in de speeltuin.
In de binnenspeeltuin zijn er zelfs augmented reality trampolines. Daarover later meer!
Heb jij al jouw kunsten al laten zien op de trampolines in de speeltuin?

Apenkooi voor kleine kinderen

In de buitenspeeltuin staat een heel kleurrijk speeltoestel voor de kleinere kinderen. Kinderen kunnen hier van een van de vele glijbanen glijden, klimmen op de verschillende klimmogelijkheden, door de kruipbuizen, over de wiebelbrug en nog veel meer. Het leuke is, dat kinderen hier heel veel leren om hun grenzen te verleggen omdat ze elke keer uitgedaagd worden om iets hoger of verder te komen. Ze oefenen met hun behendigheid en klimvaardigheden. En het is nog eens heel leuk!
Als ouder kun je met jouw kind samen door het speeltoestel of juist op het terras kijken naar jouw kind. Zo is het voor iedereen een leuke dag!

Crossbaan

Voor de echte durfallen is er een grote crossbaan waar je met de skelter en fietsjes op kunt. Deze grote zandcrossbaan staat vol met heuvels en bochten om het lekker uitdagend te houden voor iedereen. Je kunt hier met alle skelters op fietsen. Dus zowel voor de kleine kinderen als de grote kinderen is er heel veel uitdaging.
Met regen kun je ook lekker door de plassen crossen. Gelukkig heeft jouw moeder een wasmachine 🙂

Binnenspeeltuin

In onze binnenspeeltuin is er van alles te doen! Het is 2100 m2 groot en heeft drie verdiepingen. Eigenlijk zijn er zelfs twee locaties als je de indoorzandbak meerekent!
De binnenspeeltuin is gebouwd als een boerenschuur. Op de begane grond is er een gezellig terras en een blagenparadijs voor de allerkleinsten. Op de zolder is de grote speeltuin. Zo is het op het terras veel rustiger dan in een andere binnenspeeltuin. Ook aan de ouders is gedacht 🙂
Op de speelzolder ligt over de gehele zolder een valdemping en geluidsdemping. Ook aan de zolderwanden is geluidsdemping gebracht zodat er nog minder lawaai is.
Lekker veilig en rustig spelen, voor iedereen fijn!

Apenkooi

Het grootste speeltoestel in de binnenspeeltuin is de grote apenkooi. Je rent, klimt, glijdt, klautert, springt en kruipt hier helemaal doorheen. Speciaal zijn hier de trampolines en de twee glijbanen. Een van de glijbanen is zelfs een vrije val glijbaan. Deze is voor de echte durfallen. Het leuke is dat kinderen er vaak wel af durven en ouders er wat meer moeite mee hebben. Kinderen leren hier behendigheid, uithoudingsvermogen, grenzen verleggen en gewoon leuk spelen. Er is hier van alles te doen en kinderen vermaken zich hier urenlang!

Augmented reality trampolines

Nieuw zijn de AR-trampolines in de binnenspeeltuin. Dit zijn twee trampolines waarop je hele leuke spelletjes kunt spelen. Je wordt namelijk zelf geprojecteerd op het scherm dat ervoor staat. Je moet dan heel hard springen om zoveel mogelijk punten te halen. Een geweldig speeltoestel om je helemaal uit te leven!

Luchtkussen

Een van de leuke actieve speeltoestellen blijft het luchtkussen. Ons lange luchtkussen dat op de speelzolder staat is eigenlijk een lange hindernisbaan. Heel veel klimmen,  klauteren en glijden is hier het devies. Wil je gewoon lekker springen? Daar is genoeg ruimte voor!

Skelterbaan

Op de speelzolder is ook een skelterbaan voor de kleinere kinderen. Een heuse dubbele achtbaan waar je met de skelters heerlijk kunt fietsen. Dit is een leuk samenspel tussen ouders en kinderen. Er zijn van allerlei verschillende skelters zodat hele kleine kinderen maar ook grotere kinderen hier kunnen skelteren.

skelteren in de indoorspeeltuin

skelteren in de indoorspeeltuin

Blokkenzolder

Helemaal bovenin de speelzolder zijn twee blokkenzolders. Eentje aan iedere kant. Hier liggen heeeeel veel blokken waar je mee kunt bouwen, gooien en knutselen. De meest leuke creaties hebben we al voorbij zien komen. Leuk om te zien dat er veel bouwvakkers in spe rondlopen 🙂

Glijbaantoren

Vanaf de kelder tot en met de nok van de speelzolder staat de grote glijbaantoren. Vanaf het puntje van de toren kun je helemaal naar beneden glijden in de indoorspeeltuin. Dat zelfs helemaal in het donker om het spannend te maken, durf jij dat? Je kunt op heel veel verschillende manieren naar boven klimmen. Dus je kunt lekker racen tegen je vriendjes en vriendinnetjes.

Klauterspeeltuin

Op de indoorspeeltuin staat een speeltoestel met een kistenstructuur. Dit doet denken aan de kisten met groente en fruit die vroeger op de boerderij stonden. Hier zitten allemaal leuke speelelementen verstopt zodat jij lekker kunt klimmen, klauteren, verstoppen, chillen en rennen. Uit elke kist kun je op een andere manier “ontsnappen”. Denk aan een glijstang, glijbaan, klimwand en een helling met touw.

Voetbalkooi

Ook op de speelzolder mag een voetbalkooi niet ontbreken. Voetballen is toch een van de leukste spelletjes die je kunt spelen? Een bal mag je afhalen bij de receptie tegen borg. Verder is het helemaal gratis. Met welke vriendjes wil jij fijn voetballen op de speelzolder?

Ruimte!

Naast dat er van alles staat op de speelzolder, is er ook nog veel ruimte. Deze ruimte gebruik je om te rennen, springen, verstoppen en gewoon lekker ouderwetse spelletjes te spelen.

Indoorzandbak/biggetjespoel

In een schuur midden op het terrein staat de biggetjespoel. Dit is een grote indoorzandbak waar kinderen heerlijk spelen met zand en de speeltjes die er liggen. In de zandbak worden hele mooie creaties gemaakt. Ook zijn er drinknippels waar water uit komt zodat je ook nog ietsjes kunt smeren met modder. Gelukkig voor jouw ouders kun je ook een overall aan waardoor je iets minder smerig wordt 🙂

Kinderboerderij

De kinderboerderij leven er allerlei dieren. Je kunt bij bijna alle dieren in het weiland om ze te aaien of knuffelen. Dierenwelzijn staat hier hoog in het vaandel, daarom worden op gezette tijden de weilandjes en knuffelschuur even gesloten om de dieren rust te geven.

Ponyrijden

Op de kinderboerderij kun je rijden op echte pony’s! Het ponyrijden is op gezette tijden en bij mooi weer omdat het buiten is. Heel veel kinderen hebben al een rondje mogen rijden op de pony’s. Is dat ook wat voor jou? Kinderen krijgen voor hun eigen veiligheid een cap/helm op. Gelukkig zijn de pony’s heel rustig en mak. Ze luisteren vaak net zo goed als jij 🙂

Knuffelschuur

Midden op de kinderboerderij staat een knuffelschuur. De naam zegt het al.. hier kun je fijn knuffelen met konijntjes en cavia’s. De konijntjes en cavia’s leven in een grote ruimte zodat ook zij lekker kunnen spelen. Als je ze wilt aaien, doet een van de medewerkers de konijn of cavia in een bakje. Kinderen vinden het vaak heel fijn om even rustig op de kinderboerderij te knuffelen met de dieren. Een soort rustmomentje in de speeltuin.

Knuffelweilanden

Typisch voor kinderboerderij zijn de weilanden waar de geiten en schapen lopen. Iedereen kan in het weiland komen om de dieren te aaien en knuffelen. In het voorjaar zijn er allerlei leuke lammetjes die ook al snel in het weiland lopen.

Ezelzandbak

Achter de kinderboerderij ligt een grote zandbak waar de ezels en het paard leven. Hier kun je kijken hoe de ezels een balletje trappen. Vanaf hier worden de pony’s ook opgezadeld voor het pony rijden.

Eendenvijver

Midden in de speeltuin / kinderboerderij ligt de eendenvijver. Hier leven allerlei soorten eenden en ganzen. Weet jij de verschillen en waar deze eenden vandaan komen?

Waterspeeltuin

Zand- en waterspeeltuin

Midden in de speeltuin staat het water en zand speeltoestel. Hier kun je heerlijk smeren met water en zand. Water oppompen en in de goten laten stromen. Dan kun je in het zand allerlei goten en gaten graven waar het water naar toe kan. Eigenlijk waan je je hier op het strand en een echt zandkasteel mag dan ook niet ontbreken.

Waterluchtkussen

In de zomer staat er in de speeltuin een groot waterluchtkussen. Dit is een lange hindernisbaan waar overal water op gespoten wordt. Dus badkleding is wel verstandig 🙂 Heerlijk afkoelen als het warm is en nog actief spelen!

Zwembad met glijbaan

Een buitenzwembad mag natuurlijk niet ontbreken in de waterspeeltuin. Het zwembad van 50 cm diep is heerlijk om met water te spelen. Ook de kleine kinderen kunnen hier veilig in en mee spelen. Er staat ook een heel leuke kleurrijke regenboogglijbaan! Het zwembad is veilig omheind en er is een hekje van 50 cm hoog waar kinderen en ouders overheen moeten klimmen om binnen te komen. Dus de kinderen die over het hekje kunnen klimmen, kunnen zeker ook in het zwembad staan. Oftewel, in het zwembad kun je heerlijk veilig en leuk spelen met water!

waterglijbaan bij het zwembad

waterglijbaan bij het zwembad

Sproeiers

Als het heel warm weer is, zetten we de sproeiers aan in de speeltuin. Zo koelen de kinderen lekker af en ondertussen kunnen ze ook spelen in de waterspeeltuin!

waterpret in de speeltuin

waterpret in de speeltuin

Kindercamping

Bij de speeltuin is ook een hele leuke mini-kindercamping. Er zijn 20 ruime plaatsen waar zowel caravans als campers kunnen staan. Je mag altijd in de speeltuin spelen als je op de camping staat. Ook als de speeltuin niet eens open is, dus ’s ochtends en ’s avonds heb je de hele speeltuin voor jou en je campingvriendjes alleen.

De camping is heel overzichtelijk en de voorzieningen zijn uitmuntend. Kom jij ook kamperen bij de boer?


Reactie plaatsen