Tips voor de autorit in de herfstvakantie
Tips voor de autorit in de herfstvakantie
08 oktober 2021 

Tips voor de autorit in de herfstvakantie

De herfstvakantie 2021 staat weer voor de deur en daarmee komt ook gelijk de vraag; wat gaan we deze herfstvakantie doen met de kinderen?

Het weer en de afstand

Vaak is het uitje in de herfstvakantie erg weer- en afstandsafhankelijk. Eigenlijk kunnen we hier niet zo veel aan doen, op een paar zonnedansjes na, maar wel kunnen de rit in de auto wel leuker maken voor jullie. Want regen of niet, bij ons is er genoeg te doen!

De Flierefluiter

Mocht het deze vakantie regen, dan hoeven de kinderen bij ons zich nog steeds niet te vervelen. Zo kunnen zij naar hartenlust spelen op onze speelzolder. Naast een indoorspeelparadijs vind je hier ook een obstacle run, voetbalveld en skelterbaan. Ook kun je bij ons op de zolder met de blokken spelen en op ontdekking gaan door het houten bos. Voor de allerkleinsten is er beneden het blagenparadijs met zachte stapelblokken en een ballenbank.

Blagenparadijs

Buiten

Natuurlijk kun je bij ons ook lekker buiten spelen. Buiten vind je een overdekte knuffelschuur waar je kunt knuffelen met konijnen, maar er is ook een overdekte biggetjespoel. In deze overdekte zandbank kunnen de kinderen spelen met zand en water. Boven op de zolder vind je ook een springkussen. Helemaal leuk toch?Overdekte zandbak

Waar ligt de Flierefluiter eigenlijk?

De Flierefluiter is een speelboerderij gelegen in Raalte, Overijssel. Veel mensen kennen Raalte niet, maar Raalte is de hoofdstad van Salland en thuisbasis van het populaire muziekfeest Ribs & Blues. Verder ben je vanuit Raalte zo in Zwolle of in Ommen. Maar stel je topografiekennis is net zo goed, dan hebben wij hieronder een lijstje samengesteld met de afstanden.

Afstand De Flierefluiter

Leeuwarden                      110 km
Groningen                          105 km
Emmen                                70 km
Assen                                   75 km
Zwolle                                  20 km
Enschede                            60 km
Hengelo                              45 km
Deventer                            20 km
Apeldoorn                          45 km
Arnhem                               70 km
Almere                                100 km
Amersfoort                        90 km

Met deze afstanden zit je max 1 uur en 20 minuten in de auto en daar tegenover staat een hele dag fun met het gezin! Om de rit in de auto wat leuker te maken hebben wij ook wat tips voor je op een rijtje gezet.

Onderweg naar de Flierefluiter

Tips voor onderweg

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
Oalderwetse spelletjes, wij houden ervan. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet blijft daarom ook onze favoriet. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is blauw houdt de kinderen wel even zoet 😉

Auto’s tellen
Hoeveel rode auto’s zie je onderweg? En hoeveel vrachtwagens zie je? Ook leuk is spot de boerenauto. Volgens onderzoek van Top Gear rijden de meeste boeren in een Volkswagen of een Landrover. Elke Volkswagen is 1 punt en elke Landrover is 3 punten. Wie als eerste bij de 20 punten is, heeft gewonnen. Veel plezier!

Autobingo
De ANWB heeft een hele leuke achterbankbingo samengesteld die je gratis kunt downloaden. Je hoeft het alleen nog maar te printen en klaar is Kees!
Kijk snel op www.anwb.nl

Raamstickers
Ok, het levert misschien wat extra vingertjes op, op de ruit, maar de kinderen zullen er zeker een tijd mee zoet zijn. Bij de Action zijn deze stickers al te koop voor een 1 euro.

Kom jij ook spelen deze herfstvakantie?

Met deze tips wordt het autoritje naar de Flierefluiter een eitje. Dus hopelijk kom jij snel bij ons spelen.
Kaarten kun je bestellen via www.flierefluiterraalte.nl. Reserveren is verplicht.

Geen coronatoegangsbewijs
Omdat wij een doorstroomlocatie zijn hoef je bij ons geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Iedereen is dus welkom! Graag tot ziens bij de Flierefluiter 😊

Over de schrijver
Reactie plaatsen