Kinderfeestje organiseren? Tips & tricks!
Kinderfeestje organiseren voor je kind, enkele tips om het eenvoudig te houden!
21 februari 2018 

Kinderfeestje organiseren voor je kind, enkele tips om het eenvoudig te houden!

Het kinderfeestje van je kind vieren. Het is een jaarlijks terugkerend moment waar je kind een hele tijd naar uit kijkt. Alleen is het voor de ouders iets hectischer dan voor de kinderen om het kinderfeestje te organiseren. Om alles in goede banen te leiden, staan hieronder verschillende tips, tricks en mogelijkheden om te doen.

Samen spelen en gelukkig zijn

Kinderen willen hun kinderfeestje graag met een leuke groep vieren. Zo kunnen ze samen met hun vriendjes en vriendinnetjes een dag lekker onbezorgd samen spelen, ravotten, knutselen, ontdekken en noem maar op. Eigenlijk gaat het erom dat de kinderen, en de speciaal de jarige, zich gelukkig voelt met het kinderfeestje. Hoe doe je dat dan? Wanneer voelen de kinderen zich gelukkig? En wanneer voelt de jarige zich gelukkig met het kinderfeestje? Die laatste vraag is het makkelijkst te beantwoorden door de ouders/begeleiders. Wat doet je kind het liefst in de vrije tijd? Met welke vriendjes of vriendinnetjes speelt hij/zij het liefst? Vaak wordt het gezocht in extremen. Een van de vriendjes is met het kinderfeestje gaan bowlen, de ander naar de bioscoop, dus dan moet het kinderfeestje van jouw kind nóg specialer zijn. Vaak is dit de gedachte van de ouders, niet van het kind. Kinderen worden vaak van de meest basic dingen al heel gelukkig, zolang ze maar samen zijn met hun vriendjes en vriendinnetjes. Dat is ook nog eens voordelig voor je portemonnee.

Inhoudsopgave

  1. Kinderfeestje op De Flierefluiter
  2. Planning
  3. Uitnodigingen versturen
  4. Begeleiders
  5. Waar moet ik aan denken bij het organiseren van een kinderfeestje?
  6. Telefoonnummers
  7. Allergieën
  8. Extra versnaperingen
  9. Cadeau’s uitpakken
  10. Weersomstandigheden
  11. Wat doe je met de andere broers/zussen?
  12. Special treatment?
  13. Wat kan ik allemaal doen?
  14. Begeleiders

Kinderfeestje op De Flierefluiter

Kinderfeestjes worden vaak gevierd op De Flierefluiter. Dat komt met name omdat er voor alle leeftijden en voor elk kind wat te doen is. Zowel binnen als buiten en met mooi en slecht weer. Dat ook nog eens voor een aantrekkelijk tarief!

Planning

Hoe plan je dan zo’n kinderfeestje voor je kind? Alvast één geruststelling: Je kunt in principe altijd bij De Flierefluiter terecht, er is voor een kinderfeestje altijd wel plek. Maar je kunt van tevoren ook gewoon reserveren, zodat je zeker bent van een plaatsje. Dus plan dan alvast een datum voor het kinderfeestje samen met je kind.

Uitnodigingen versturen

Vervolgens komt het moment dat je uitnodigingen moet versturen voor het kinderfeestje. Allereerst moet je dan weten hoeveel vriendjes je kind wil uitnodigen (of dat jij wilt dat je kind uitnodigt). Nodig dan ook vooral de vriendjes uit waarvan je zeker weet dat die echt leuk met je kind spelen. Wellicht weet de juf of meester van de klas wel met welke klasgenootjes je kind nog meer op school speelt.

Denk er ook aan of je de uitnodigingen persoonlijk geeft, of in de klas uitdeelt. Als er kinderen dan niet uitgenodigd worden, geeft dit wellicht een beeld van uitsluiting als het in de klas wordt uitgedeeld.

Begeleiders

Denk ook aan een extra hulp(en) voor het kinderfeestje. (ouders, buurvrouw, vriend(in) etc) Dit geeft je meer rust tijdens de hectische momenten. En zeg nou zelf, je wilt toch zelf ook genieten van het kinderfeestje van je kind?gemakkelijk kinderfeestje

Waar moet ik aan denken bij het organiseren van een kinderfeestje?

Als je het kinderfeestje bij De Flierefluiter houdt, heb je eigenlijk al een garantie op een geslaagd en zorgeloos kinderfeestje. De kinderen spelen de hele dag op de verschillende speeltoestellen en als ouder kun je op het (binnen) terras overzicht houden.

Desondanks is het wel handig om nog wat extra zaken te regelen voor het kinderfeestje van je kind.

Telefoonnummers

Het is namelijk handig om telefoonnummers te hebben van de ouders van de kinderen die zijn uitgenodigd. Mocht er onverhoopt namelijk wat gebeuren, dan is het makkelijk om contact op te nemen. Telefoonnummers verzamelen is ook handig als er foto’s gemaakt worden, die zet je dan makkelijk op de (groeps)app. Dus foto’s maken is een echte aanrader. Ook handig als er ouders tussen zitten die tijdens het kinderfeestje bezorgd zijn om hun kind.

Allergieën

Het komt tegenwoordig helaas vaker voor. Verschillende allergieën bij kinderen. Als begeleider bij een kinderfeestje heb je dan ook een verantwoordelijkheid voor deze kinderen. De ouders weten wel wat hun kind wel of niet mag hebben. Eventueel kunnen ze hun eigen eten of drinken meenemen mochten het speciale allergieën zijn. Heb hierover van tevoren wel even contact zodat dit allemaal duidelijk is.
Bij De Flierefluiter kun je in elk geval glutenvrije patat halen. Dit is een veel voorkomende allergie. Wij gebruiken hier een huis-tuin & keuken frituurpan voor zodat er geen kruisbesmetting kan ontstaan. Geef dit van te voren door, en wij zorgen dat het voor elkaar is!

Extra versnaperingen

Kinderfeestjes zijn niet compleet zonder het welbekende zakje snoep of presentje aan het eind van het feestje. Je kunt hier heel creatief in zijn, maar toch niet duur. Denk bijvoorbeeld aan spullen van de Action. Bij De Flierefluiter mag je zelf eten en drinken meenemen, dus een zakje snoep of iets dergelijks aan het eind is in elk geval geen probleem. Dus ook een versnapering tussendoor kan gewoon. 😊 snoep-kinderfeestje

Cadeau’s uitpakken

Vast onderdeel is het krijgen en uitpakken van de cadeau’s. Als je bij De Flierefluiter je kinderfeestje viert, kun je dat direct in het begin doen. Wat veel ouders doen, is direct aan het begin de patat bestellen. Dan de cadeau’s uitpakken samen met alle vriendjes en vriendinnetjes. Ondertussen is de patat lekker gebakken door de gastvrouw en kan iedereen aanvallen omdat ze nog samen aan tafel zitten. Dit scheelt dan ook weer één keer iedereen verzamelen, wat best een uitdaging kan zijn.

Weersomstandigheden

geiten op de kinderboerderij

Genieten in het zonnetje

Hoewel je met elk weertype terecht kunt bij De Flierefluiter is het toch handig om enigszins rekening te houden met de weersverwachting. Kinderen kunnen zowel binnen als buiten spelen. En als het koud is, geregend heeft, is het handig dat kinderen wat oudere warme kleding dragen. Dit scheelt ook weer scheve gezichten als de kinderen na een dag ravotten met vuile kleding thuis komen.

Wat doe je met de andere broers/zussen?

Als je een wat groter gezin hebt, is het ook handig om te beslissen wat je gaat doen met de andere broers/zussen van de jarige tijdens het kinderfeestje. Neem je ze mee? Of besteed je ze dan juist uit, zodat alle aandacht naar de jarige gaat? Zomaar food for thought 😊

Special treatment?

Geef je de jarige een speciale behandeling tijdens het kinderfeestje? Denk aan een versierde stoel, extra feestelijk gebak, speciale dingen die de jarige mag doen die hij/zij normaal gesproken niet mag. Etc. Bij De Flierefluiter is dit allemaal mogelijk. Ouders mogen de stoel versieren van de jarig (of van alle genodigden als ze dat willen), je mag taart meenemen, dus leef je uit!

Wat kan ik allemaal doen?

Kinderfeestje gaat van de glijbaan

Kinderfeestje op de Flierefluiter

Op De Flierefluiter is dé plek voor het mooiste kinderfeestje van je kind! Voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd en of het nu mooi weer is of niet. Dat kan met de binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, zwembad en kinderboerderij.

Binnenspeeltuin

In de binnenspeeltuin spelen de kinderen de hele dag door. Er is een zone voor de allerkleinsten, kinderen vanaf vier jaar en een heel uitdagend speeltoestel voor de grotere kinderen. De combinatie van de blokkenzolders (er zijn er maar liefst twee!), de trampolines, het luchtkussen, de skelterbaan het klim- & klauterparadijs, het speeltoestel met alle uitdagende kistentorens en alle andere toestellen die op de speelzolder staan maken dat het voor ieder kind uitdagend en leuk blijft.

Zo blijven de kinderen samen spelen tijdens het kinderfeestje en kunnen ze hun fantasieën uitleven. In onze ervaring is het zo dat de kinderen pas na een hele tijd spelen weer even naar beneden komen met rode hoofden van inspanning om wat te komen drinken. Om daarna zo snel mogelijk weer door te gaan met spelen. Kinderen zo zien, daar wordt je toch blij van?

Buitenspeeltuin

In de buitenspeeltuin kunnen de kinderen ook alle kanten op met hun vriendjes en vriendinnetjes. Er is een grote skelterbaan, voetbalveld, volleybalveld, een speeltoren met allerlei glijbanen, een plek waar je met zand en water speelt, schommels in alle soorten en maten, een kabelbaan, en… en… Als het dus (even) mooi weer is, spelen de kinderen al heel gauw buiten met het kinderfeestje. Daarom is het ook handig om de weersvoorspellingen in de gaten te houden i.v.m. kledingkeuze.


Het voordeel van een groter terrein, is dat je met kinderfeestjes ook grotere aantallen kinderen tegelijk bezig kunt houden terwijl je als ouder lekker op het terras geniet en nog overzicht houdt ook. Daarom maakt het eigenlijk niet uit of je 4, 8 of 12 kinderen uitnodigt voor het kinderfeestje, ze kunnen lekker hun gang gaan. Ze worden lekker moe, en bovendien breken de kinderen dan thuis niet alles af 😉

Kinderboerderij

Op de kinderboerderij is er van alles te zien en beleven met de verschillende dieren die er wonen. In de weilanden wonen de geiten, schapen, pony’s en koeien. Daar kunnen de kinderen ook in om ze te aaien. Misschien mag je ze zelfs wel even voeren samen met de dierenverzorgster.

In de knuffelschuur zijn de konijnen en cavia’s waar de kinderen ze samen mogen aaien. Hebben ze ook direct een idee hoe het is om een konijn op schoot te hebben. Hier komen kinderen (en ouders) ook lekker even tot rust met z’n allen. Ook dat is wel fijn tijdens het kinderfeestje. Daarna natuurlijk weer lekker spelen in de speeltuin!

Zwembad

In de zomermaanden is het zwembad geopend voor iedereen. Dus als je al van plan was om naar het zwembad te gaan, dan ben je bij ons aan het goede adres. Het zwembad is 50 cm diep en is veilig omheind. Dus kinderen kunnen hier veilig in spelen met het kinderfeestje. Je kunt dus nog steeds op de uitnodiging zetten: Je moet zwemspullen meenemen, maar ik vertel niet wat we gaan doen. Het is heerlijk verkoelend in de zomer om af en toe lekker het zwembad in te duiken. Af en toe afwisselen met spelen in de buitenspeeltuin en binnenspeeltuin, daar zie je kinderen echt gelukkig van worden.

Breng je de kinderen thuis of halen de ouders ze zelf op?

Niet onbelangrijk om van te voren af te stemmen is het vervoer op de heenweg en terugweg. Breng je de kinderen na het feestje terug of worden ze ergens opgehaald? En hoe laat?

Als je met meerdere auto’s rijdt, is het niet onverstandig om de kinderen te tellen voordat ze de auto’s in gaan. Het wil nog wel eens voorkomen dat er een kind vergeten wordt. Dat geeft toch een bijzondere nasmaak aan het leuke kinderfeestje van je kind.

In elk geval veel plezier met het kinderfeestje van je kind!!!

Over de schrijver
Reactie plaatsen