kerstmarkt voor gevorderden
kerstmarkt voor gevorderden
15 oktober 2014 

kerstmarkt voor gevorderden

Een jaarlijks terugkerend evenement is de kerstmarkt. Vooral populair in Duitsland en Engeland en waar al veel mensen zijn geweest. Nu wordt dit fenomeen ook steeds populairder in Nederland. Wat is een kerstmarkt nu eigenlijk? Je kunt er in elk geval geen kerst kopen, maar het kerstgevoel is wel degelijk aanwezig.

Kerstpakket?

Wat je de laatste jaren vooral op ziet komen zijn de kerstmarkten die georganiseerd worden voor de bedrijven. In plaats van het traditionele kerstpakket krijgt het personeel een aantal munten of bonnen dat een bepaald geldbedrag vertegenwoordigt. Hiermee kunnen dan kerstspullen worden gekocht of het hele bedrag kan aan een goed doel worden geschonken.

Op zo’n kerstmarkt is altijd een echte kerstsfeer: Lichtjes, decoratie, muziek en de geur van dennenaalden van de –echte- kerstboom horen daar natuurlijk bij. Maar waarom zou zo’n kerstmarkt alleen leuk zijn voor personeel? Het is toch voor iedereen een leuke aangelegenheid om alvast in de kerststemming te komen?

kerstkerstman

Size does matter

Afgelopen jaar in eind november ben ik in Amerika geweest. Daar kennen ze het Sinterklaasfeest niet, en bereiden de winkels zich voor op het naderendekerstfeest.

Hele pakhuizen vol aan sfeerverlichting en decoraties worden dan in winkels, huizen en pretparken opgehangen. In de grotere warenhuizen zie je kerstbomen van minimaal 10 meter hoog! Dat is heel indrukwekkend om te zien en zeker eens een aanrader om te gaan kijken. (alleen jammer dat de tickets zo duur zijn…)

kerstboom-amerika

12 december

De Flierefluiter organiseert samen met enkele andere bedrijven ook een kerstmarkt zodat je –wel na Sinterklaas- ruim van tevoren al je kerstinkopen kunt doen en de sfeer van het komend kerstfeest kunt komen proeven. (Letterlijk en figuurlijk) Wie wil dat nu niet? Het eerstvolgende kerstfeest wordt op vrijdagavond 12 december gehouden. De drankjes zijn inclusief en er is van alles te beleven. Je mag de kinderen meenemen, want uiteraard is het speelparadijs voor hen geopend! Kijk ook eens op de speciale pagina.

Om hier aan deel te nemen kun je een mailtje sturen naar het volgende emailadres: info@flierefluiterraalte.nl of bel met een van de volgende nummers: 0572-373226, 0641831989, 0641696935. We zien je graag op de kerstmarkt of tijdens de levende kerststal die rond de kerstdagen wordt gehouden. Daarover meer op een later tijdstip!

kerstsfeer

Over de schrijver
Reactie plaatsen