Een dagje uit met kinderen? Kom naar De Flierefluiter in Raalte!
Dagje uit met kinderen, kom ook eens kijken!
09 januari 2015 
in spelen

Dagje uit met kinderen, kom ook eens kijken!

Als je een vrije dag hebt, is het een uitstekend moment om er samen met de kinderen of kleinkinderen een dagje op uit te gaan. Ook met oppaskinderen is het voor de afwisseling leuk om samen een dagje uit te gaan. Het is niet alleen leuk voor de kinderen maar ook voor uzelf. Althans, dat zou in ieder geval wel moeten!

Dagje uit met kinderen, waar gaan we heen?

Als je hebt besloten om een dagje uit te gaan met kinderen is de eerste vraag die bij je opkomt: `Waar gaan we heen?’ Om een goede keuze te maken moet je met verschillende dingen rekening houden.

Een van de dingen waarmee u rekening moet houden, is natuurlijk het weer. Bij mooi weer heb je vaak een uitgebreide keuze aangezien het niet uitmaakt of het buiten of binnen is. Je kunt bijvoorbeeld naar een pretpark, dierentuin, buitenspeeltuin, openluchtmuseum of een kinderboerderij gaan.
Bij slecht weer zijn de keuzes vaak wat beperkter. Vaak moet je dan kiezen voor iets wat overdekt is. Bijvoorbeeld een indoorspeeltuin, kartbaan, museum of een bowlingcenter.kinderfeestje op de flierefluiter

Natuurlijk moet u ook rekening houden met de leeftijd van de kinderen. Een kind van 4 jaar vindt andere dingen leuk, dan een kind van bijvoorbeeld 12 jaar. De meeste speeltuinen zijn geschikt voor kinderen van basisschoolleeftijd, maar een museum is niet altijd geschikt voor kinderen. Op de betreffende websites staat meestal aangegeven voor welke doelgroep een locatie geschikt is.
Denk ook aan jezelf! Ook voor de volwassenen moet het een dagje uit zijn, dus een locatie die voor zowel kinderen als volwassenen vertier biedt is ideaal. Met een duur woord noemt men dat “familie entertainment centers” oftwel FEC’s.

binnenspeeltuin

klimwand in het speelparadijs

Ook moet u rekening houden met de ligging van de locatie. Het hangt per gelegenheid af wat de reisduur mag zijn. Als je een hele dag uit wilt met de kinderen is het minder erg om een uur in de auto te zitten dan dat je een uurtje wilt spelen. Bovendien moet je over een vervoersmiddel nadenken/beschikken. Wilt u op de fiets gaan, met de auto of kiest u toch voor het openbaar vervoer? En hoe is de locatie bereikbaar met de verschillende vervoersmiddelen? Als u dit allemaal op een rijtje hebt gezet, kunt u een locatie kiezen voor het dagje uit met kinderen.

De Flierefluiter is de ideale locatie voor een dagje uit met kinderen. De Flierefluiter is namelijk leuk voor jong en oud. De doelgroep zijn kinderen van basisschoolleeftijd maar ook de volwassenen vermaken zich een hele dag!
De Flierefluiter bevindt zich in Raalte. Raalte ligt in het hart van Overijssel en hemelsbreed tussen Deventer en Zwolle. Met de auto is de Flierefluiter vanuit Deventer en Zwolle prima te bereiken. U bent er al met ongeveer een kwartier.
Ook kunt u bij de Flierefluiter terecht bij mooi en slecht weer. Er is een binnenspeeltuin en buitenspeeltuin en ook de dieren staan zowel buiten als overdekt. Dus laat u niet afschrikken door slecht weer, bij de Flierefluiter bent u altijd aan het juiste adres voor een dagje uit met kinderen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen