Levende kerststal Overijssel
Beleef het kerstverhaal in de levende kerststal!
01 december 2014 

Beleef het kerstverhaal in de levende kerststal!

Een levende kerststal is rond de kerstdagen op De Flierefluiter te vinden. Het is zelfs een heuse indoor kerststal! In het nieuwe overdekte speelparadijs in Raalte komt het kerstverhaal tot leven. Er staan een echte os, ezel en schapen in de kerststal. Wie er nog meer zullen zijn blijft nog een verrassing.

Levende kerststal, helemaal overdekt

Om het de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken is de levende kerststal geheel overdekt, niet alleen de kerststal zelf maar ook alles eromheen. Kinderen kunnen dus ook direct vanuit de speeltoestellen naar de dieren in de levende kerststal. Ook zullen er enkele activiteiten zijn die met Kerst en de winter hebben te maken. De kinderboerderij is gewoon geopend, mits toegestaan door de overheid vanwege de vogelgriep. De buitenspeeltuin en de binnenspeeltuin zijn in elk geval geopend!

Er zijn geen extra kosten aan het bezoek van de levende kerststal verbonden. Alleen de entree van de De Flierefluiter geldt. De Flierefluiter is zelfs met korting te bezoeken voor volwassenen. Dan moet het invulscherm bovenaan de website worden ingevuld.

De levende kerststal wordt op 4 dagen gehouden, namelijk het weekend voor de Kerst en het weekend na de Kerst.
Zaterdag 20-12
Zondag 21-12
Zaterdag 27-12
Zondag 28-12

Graag tot ziens!pony en ezel in de levende kerststal

Het Kerstverhaal

Om het allemaal weer op te frissen, en misschien ook wel om voor te lezen aan de kinderen hieronder in het kort het kerstverhaal.
In het dorpje Nazareth in Galilea wonen de timmerman Jozef en Maria. Ze willen graag trouwen en dan kinderen krijgen. Op een dag verschijnt de aartsengel Gabriël aan Maria. “Maria, je zult een zoon krijgen. Hij zal Jezus heten. Hij zal heel bijzonder worden, want hij is een zoon van God. Een kind van vrede.”
“Dat kan toch helemaal niet” zegt Maria verbaasd. “Ik ben nog niet getrouwd, dus hoe kan ik dan een kind krijgen?”
“Wacht maar af”, zegt Gabriël, “het zal je vanzelf duidelijk worden.”
Maria is inderdaad zwanger en vertelt Jozef dat ze een kind krijgt. Jozef schrikt heel erg, maar toch wil hij nog steeds met haar trouwen. Het is toch wel een heel bijzonder kindje dat ze zullen krijgen.
De buik van Maria wordt steeds dikker. Op een dag komt er een soldaat van de Romeinse keizer naar Nazareth. De soldaat heeft belangrijk nieuws van de keizer. De keizer wil een volkstelling houden. Daarom moeten alle mensen zich in laten schrijven in hun geboortestad.
Jozef en Maria moeten nu naar Bethlehem. Maria gaat op een ezel zodat ze niet de hele reis hoeft te lopen. Ze verwacht haar kindje nu heel erg snel.
Als Jozef en Maria in Bethlehem aankomen is Maria erg moe. Ze gaan op zoek naar een slaapplaats. Maar elke herberg is vol omdat er heel erg veel mensen naar de stad zijn gekomen. Uiteindelijk komen ze aan bij een herbergier die ze een slaapplek aanbiedt in de stal. Het is er ten minste warm en er is voldoende stro om in te slapen. Jozef en Maria zijn erg blij met de warme slaapplek in de stal. Nu kunnen ze eindelijk uitrusten van de lange reis.
Midden in de nacht wordt Jezus geboren. Het kindje waarvan de engel Gabriël heeft gesproken. Maria wikkelt het kindje Jezus in doeken en legt hem in de kribbe gevuld met stro.
In de buurt van de stal houden herders de wacht bij hun schapen. Ze hebben vuur gemaakt om het warm te krijgen. Opeens is er een fel licht te zien in de hemel boven de herders. Het is een engel. “Wees niet bang” zegt de engel. “ik heb goed nieuws. Er is een heel bijzonder kindje geboren in een stal in Bethlehem. Een kind van vrede.” Opeens verschijnen er nog meer engelen. Ze zingen over het kindje dat net geboren is. Het mooie lied van de engelen klinkt over de velden met de herders en de schapen. “Ere zij God en vrede op aard”. Als de engelen weg zijn, gaan de herders naar de stal. Ze zijn wel erg nieuwsgierig geworden naar het kindje Jezus. Aangekomen bij de stal vinden ze Jozef, Maria en Jezus. Jezus ligt lekker te slapen in het warme stro in de kribbe.
De herders knielen voor Jezus neer. Ze vertellen over de engelen in het veld. Iedereen die het hoort wordt er helemaal blij van. Dit is een heel bijzonder kind. Een kind van vrede.

Over de schrijver
Annemiek
Door

Annemiek

op 23 Nov 2015

Hoi ik heb een vraag ik ben vroeger het kindje Jezus geweest bij jullie in de kerst stal nu zou graag willen weten als jullie nog foto's hebben het is in 1988 geweest hoop wat te horen van u Mvg annemiek

Wilfried de Loos
Door

Wilfried de Loos

op 09 Dec 2015

In Israël woonde een jonge vrouw. Ze had een vriend die haar beminnen wou. Maria was haar naam haar vriend Jozef was heel volgzaam.Jozef was een heel vroom mens en Maria had een kinderwens. Ze was alleen thuis toen een engel verscheen die zei; ik ben Gabriel. Ga er maar niet lang over denken want Ik kom van God en ga je een kindje schenken. Maria jij bent uitverkoren en er zal een zoon worden geboren.Toen Jozef dat hoorde was hij blij en zei een zoon van God dat schenkt me veel genot. Dit is een hemels doel hiervan had ik al lang een heel goed voorgevoel. Maar Jozef zei: Niet getrouwd en toch een kind dat is een zonde ik twijfel nu wel een seconde. Niemand zal ons geloven ze mogen het niet weten, ik begin nu al te zweten.Toen het kindje bijna was geboren zijn ze met hun ezel op reis gaan. Omdat er in Bethlehem geen plaats was kwamen ze bij een stalletje aan. Er stond al een os, hun ezel kon daarbij en jozef zei : Maria kom maar dicht bij mij.Het was een heldere nacht het licht van sterren scheen op de muren Maria zei: Jozef, nu zal de geboorte niet lang meer duren. Toen werd het kindje daar geboren. Jozef legde het in de kribbe en vertelde het pas bij ochtendgloren. Één heldere ster boven het stalletje leek wel een vergrootglas. Herders zagen dat en wisten dat dit iets bijzonders was. Ze kwamen allemaal bijeen en gingen er met hun schapen heen.Ook drie koningen uit verre landen kwamen met hun kameel. Ze waren allen zeer emotioneel. Alle drie brachten ze cadeautjes mee en zeiden samen hoezee Een zoon van God dat is wel oké.Hun zoontje moest traditioneel worden besneden. Daarna zijn ze naar de tempel in Jeruzalem gereden. Toen weer een reis naar het veilige Nazareth. En eindelijk legden ze zich ter rustte op een bed.Jozef zei : Als wij ons kindje willen houden dan zullen we moeten trouwen. Want als we dat niet doen dan gaan ze er onze kop afhouwen. Hij bedacht een beter plan en zei de volgende morgen. Laat die Gabriel er maar voor zorgen.Ze noemden hun kindje jezus en hebben hem laten gaan. Tot ze hem met zijn 13e jaar in een kerk zagen staan. Maria zei tot jozef, zie, dat is onze jezus die daar staat te preken. Van dat slimmetje zullen ze nog veel gaan horen.Na ruim 2000 jaar is zijn stem nog niet verloren.

Marc Peters
Door

Marc Peters

op 10 Oct 2019

Graag zou ik willen weten welke data dit jaar het levend kerst stal wordt gehouden bij jullie. Zou er graag eens heen kunnen in de periode dat ons vakantie kindje uit Duitsland er is.

Reactie plaatsen