schoolreisje organiseren? Kijk voor tips bij De Flierefluiter in Raalte
Schoolreisje organiseren?
24 oktober 2014 

Schoolreisje organiseren?

Het schoolreisje, een jaarlijks terugkerend festijn voor de kinderen en de docenten. De kinderen kunnen eindelijk een hele dag spelen in plaats van in de lokalen naar de juf of meester luisteren. Maar hoe organiseer je zo’n schoolreisje? Waar moet je rekening mee houden en wat is handig om te weten? Dat zal ik je hieronder uitleggen!

Wie neem je mee?

Het lijkt wellicht een retorische vraag, want het zijn toch de leerlingen die je meeneemt? Dat klopt uiteraard. Maar ga je met elke groep afzonderlijk naar een locatie of neem je een aantal groepen samen mee? Wat veel voorkomt is dat groepen 1 en 2 samen gaan, groepen 3 en 4, etc etc. Zo kan, afhankelijk van de groepsgrootte, ook wat beter worden onderhandeld met de vervoersmaatschappij of de locatie. Ook is het afhankelijk van het soort vervoer wat je wilt en hoeveel begeleiding je erbij wilt. Op sommige locaties ben je weinig begeleiding nodig en op andere locaties juist weer wat meer. Als je met de auto gaat is het een stelregel dat je voor elke 3 leerlingen een volwassene nodig hebt voor het vervoer. Met de bus is dit aantal veel lager. (1 volwassene op 6 / 10 leerlingen)

Locatie locatie locatie

Dan is de locatie altijd een hele heisa. Zoveel mensen zoveel wensen hoor je wel eens en vooral als de schoolreiscommissie wat groter is, is het lastig kiezen. Wat belangrijk is om een leuke locatie te bepalen is om de volgende zaken in de gaten te houden:

  1. Afstand tot locatie/reistijd (kleine kinderen max 60 minuten, oudere kinderen max 2 uur)
  2. Is er veel of weinig begeleiding nodig? (is het park overzichtelijk/gevaarlijk?)
  3. Wil je weersonafhankelijk zijn? (is er zowel binnen als buiten wat mogelijk?)
  4. Wat is het budget? (entree + eten + drinken + vervoer + begeleiding)
  5. Welk vervoer kies je? (eigen vervoer vs busmaatschappij)
  6. Mag er ook eigen eten/drinken meegenomen worden?
  7. Is er een speciaal schoolreisarrangement? (meestal goedkoper dan alles los kopen)

Als je bovenstaande zaken eens met elkaar bespreekt kom je meestal tot een beperkt aantal keuzes qua schoolreislocatie en kun je de locaties aanschrijven. De Flierefluiter in Raalte heeft een grote buitenspeeltuin, een binnenspeeltuin en een kinderboerderij. Dus zowel met mooi als met slecht weer is er van alles te doen voor de kinderen en begeleiders.

Wanneer vindt het schoolreisje plaats?

De dag is ook een belangrijke keuze. Soms staat deze al van tevoren vast in de schoolagenda, maar soms kan er ook mee geschoven worden. Busmaatschappijen en schoolreislocaties hebben het in het hoogseizoen (april-juni) erg druk met de schoolreisjes. In deze periode worden hogere prijzen gerekend en je hebt kans dat een locatie vol zit of dat er geen bussen beschikbaar zijn. In het laagseizoen is de beschikbaarheid van de bussen over het algemeen geen probleem. Ook zijn de tarieven voor een schoolreisarrangement wat aantrekkelijker als je voor het laagseizoen kiest.

Ook op woensdag en vrijdag is het meestal wat rustiger op de parken. Dit komt omdat de kinderen op de meeste scholen op woensdagmiddag en vrijdagmiddag vrij zijn. Is dat geen probleem voor de kinderen en ouders dan kan het beste voor een van deze dagen worden gekozen.

Denk aan begeleiders

Het schoolreisje is een uitje voor de kinderen, maar ze moeten natuurlijk wel –enigszins- in de gaten worden gehouden. Zorgen voor voldoende begeleiders is daarom een must. Het park weet over het algemeen wel hoeveel begeleiders er nodig zijn op een x aantal kinderen. Bij De Flierefluiter kun je aanhouden dat er ongeveer 1 begeleider per 6-8 kinderen nodig is voor de onderbouw. Bij de bovenbouw is dit ongeveer 1 begeleider per 8-10 kinderen. Als er moeders en vaders meegaan met het schooluitje is het ook handig om ze te verwennen. Ze nemen ten slotte een dag vrij! Bij sommige locaties is er een speciaal begeleidersarrangement. Of je kunt bijvoorbeeld zorgen voor een extra traktatie zoals koffie of een gebakje. Het is een kleinigheidje maar wordt zeer gewaardeerd!

Het ideale schoolreisje: Bij De Flierefluiter

Als je alle punten hierboven in ogenschouw neemt, zul je ongetwijfeld op De Flierefluiter in Raalte uitkomen. Raalte ligt centraal in Overijssel en is binnen een uur bereikbaar vanuit Arnhem, Enschede, Lelystad en Hoogeveen. Ook heeft De Flierefluiter een binnenspeeltuin en een buitenspeeltuin. Ook de kinderboerderij is zelfs voor een gedeelte overdekt en er kunnen ponyritjes worden gemaakt.

Daarnaast is er een speciaal schoolreisarrangement samengesteld voor een leuke prijs. Parkeren is bij ons gratis dus als je met eigen vervoer wilt komen is dit geen probleem. Ook voor begeleiders wordt het een leuke dag aangezien de speeltuin overzichtelijk en veilig is. Alleen bij de knuffelruimte is gewenst dat er begeleiders van de school assisteren als er kinderen willen knuffelen met de konijnen en cavia’s.

Wanneer komen jullie eens langs?

Over de schrijver
Britt mijnheer
Door

Britt mijnheer

op 28 Mar 2017

de flierefluiter is te gek

Reactie plaatsen