De leukste kinderboerderij van het Oosten
Kinderboerderij de Flierefluiter

De leukste kinderboerderij van het Oosten

De leukste kinderboerderij van het Oosten

Op onze Speelboerderij vind je ook een kinderboerderij met verschillende bijzondere dieren. Zoals het grootste konijnenras, het kleinste geiten-, koeien- en varkensras van de wereld. En wat dacht je van een zwarte kip of zwaan? Gaaf he?

Vlaamse reus

Dit is het grootste konijn ter wereld. En groot zijn ze zeker.  Vlaamse reuzen zijn van nature er lief en rustig en je kunt ze dus lekker aaien. Optillen vinden ze alleen niet zo fijn. We kunnen meer dan 10 jongen krijgen per keer.

Microvarkentjes

Op onze kinderboerderij wonen Peppa en Chloe, 2 microvarkentjes. Dit zijn de kleinste varkensras ter wereld. Wist je dat varkens echt super slim zijn? En met een beetje oefenen kunnen zij al snel meer kunstjes dan een hond. Als Peppa en Chloe het koud hebben dan verzamelen ze hooi en stro om zo een lekker warm nestje te maken. Ze hechten veel waarde aan een maatje en je ziet ze dus ook altijd samen.

Microvarkentjes bij de Kinderboerderij van de Flierefluiter

Zeboe-koe

Een Zeboe-koe is het kleinste koeienras ter wereld. Deze koeien komen oorspronkelijk uit India. In de zomer van 2021 is er bij ons een kalfje geboren en zij heet Solan, vernoemd naar de streek waar ze leven. In de winter zijn de zeboes binnen in de stal te vinden, maar zomers zijn ze graag buiten. Hoe warmer hoe beter. Ze zweten zelfs meer dan andere soorten koeien, maar ze hebben ook weer meer huid en grotere oren waardoor ze het beter kunnen ventileren. Zeboe’s zijn zeer sociale dieren. Zo zie je Solan eigenlijk nooit alleen, maar is ze vaak te vinden op de boerderij met het geitje Lola. Haar beste vriendin!

Kinderboerderij de Flierefluiter

Dwerggeit

Bij ons zijn er vele dwerggeitjes op de kinderboerderij te vinden. Ze vinden het allemaal super leuk als je even komt om ze te aaien. De dwerggeit komt oorspronkelijk uit Afrika en is dol op klimmen en klauteren. Gelukkig kunnen ze dat bij ons volop. Ze zijn trouwens niet echt fan van regen, want hun vacht is niet waterdicht. Gelukkig is er een hok en een afdakje om te schuilen op een regenachtige dag.

Dwerggeitjes bij Kinderboerderij De Flierefluiter

Ajam Cemani

De Ajam Cemani is een heel bijzondere kip, want niet alleen de veren, kop en en zelfs snavel is zwart. Maar ook de huid, botjes en organen zijn zwart. Dat is best gek he? Als de zon schijnt komt er een mooie groene glans op de veren, een schitterend gezicht. De Ajam Cemani komt oorspronkelijk uit Indonesië. Ze zijn vriendelijk naar mensen toe, maar zullen wel hun territorium bewaken als er andere kippen in de buurt zijn.

Dierenfeest

Het leuke is dat de kinderen bij ons de weides gewoon in mogen lopen. Zodat zij niet alleen de dieren kunnen zien, maar ook kunnen aanraken, aaien en knuffelen. Extra leuk: In het voorjaar worden er altijd veel lammetjes geboren. Ook hebben wij een knuffelschuur waar de kinderen een konijn of cavia kunnen aaien. En om het (dieren)feest helemaal compleet te maken is een ritje op een pony ook mogelijk!


Ponyrijden bij de Flierefluiter

Ontdek de leukste kinderboerderij van het Oosten!

Kom jij ook een keer knuffelen met onze dieren of een ritje maken op de pony? Je reserveert je tickets gemakkelijk via onze website www.flierefluiterraalte.nlReactie plaatsen