Tips voor de autorit naar de Flierefluiter
Jongen in auto

Tips voor de autorit naar de Flierefluiter

Na alle lockdown ellende zijn we toe aan een leuk dagje uit en hier willen best wel wat verder voor rijden. Maar soms slaat de verveling toe bij de kinderen in de auto. Geen nood! Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat de rit naar de Flierefluiter toe ook een feestje wordt!

Waar ligt de Flierefluiter eigenlijk?

De Flierefluiter is een speelboerderij gelegen in Raalte, Overijssel. Veel mensen kennen Raalte niet, maar Raalte is de hoofdstad van Salland en thuisbasis van het populaire muziekfeest Ribs & Blues. Verder ben je vanuit Raalte zo in Zwolle of in Ommen. Maar stel je topografiekennis is net zo goed, dan hebben wij hieronder een lijstje samengesteld met de afstanden.

Afstand De Flierefluiter

Leeuwarden                       110 km
Groningen                          105 km
Emmen                               70 km
Assen                                  75 km
Zwolle                                 20 km
Enschede                            60 km
Hengelo                              45 km
Deventer                             20 km
Apeldoorn                           45 km
Arnhem                               70 km
Almere                               100 km
Amersfoort                         90 km

Met deze afstanden zit je max 1 uur en 20 minuten in de auto en daar tegenover staat een hele dag fun met het gezin! Om de rit in de auto wat leuker te maken hebben wij ook wat tips voor je op een rijtje gezet.

Onderweg naar de Flierefluiter

Tips voor onderweg

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
Oalderwetse spelletjes, wij houden ervan. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet blijft daarom ook onze favoriet. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is blauw houdt de kinderen wel even zoet 😉

Auto’s tellen
Hoeveel rode auto’s zie je onderweg? En hoeveel vrachtwagens zie je? Ook leuk is spot de boerenauto. Volgens onderzoek van Top Gear rijden de meeste boeren in een Volkswagen of een Landrover. Elke Volkswagen is 1 punt en elke Landrover is 3 punten. Wie als eerste bij de 20 punten is, heeft gewonnen. Veel plezier!

Autobingo
De ANWB heeft een hele leuke achterbankbingo samengesteld die je gratis kunt downloaden. Je hoeft het alleen nog maar te printen en klaar is Kees!

Kijk snel op www.anwb.nl

Raamstickers
Ok... Het levert misschien wat extra vingertjes op de ruit op, maar de kinderen zullen er zeker een tijd mee zoet zijn. Bij de Hema zijn deze stickers al te koop voor 2,50.

De Flierefluiter

Mocht het gaan regenen (wat niet zo gek is rond deze tijd van het jaar), dan hoeven de kinderen bij ons zich nog steeds niet te vervelen. Zo kunnen zij naar hartenlust spelen op onze speelzolder. Naast een indoorspeelparadijs vind je hier ook een obstacle run, voetbalveld en skelterbaan. Ook kun je bij ons op de zolder met de blokken spelen en op ontdekking gaan door het houten bos. Voor de allerkleinsten is er beneden het blagenparadijs met zachte stapelblokken en een ballenbank.

Binnen spelen bij de Flierefluiter

Buiten spelen

Natuurlijk kun je bij ons ook lekker buiten spelen. Buiten vind je een overdekte knuffelschuur waar je kunt knuffelen met konijnen, maar er is ook een overdekte biggetjespoel. In deze overdekte zandbank kunnen de kinderen spelen met zand en water. Boven op de zolder vind je ook een springkussen. Helemaal leuk toch?

Kom jij ook spelen bij de Flierefluiter?

Want met deze tips wordt het autoritje naar de Flierefluiter een eitje. Dus hopelijk kom jij snel bij ons spelen!

Kaarten kun je bestellen via www.flierefluiterraalte.nl. Reserveren is verplicht.

Reactie plaatsen