Speeltuin De Flierefluiter, het duurzaamste dagje uit van Overijssel

Verantwoord dagje uit?

Een leuk dagje uit beleven, maar ook met een goed gevoel? De Flierefluiter zorgt goed voor mens en milieu! We wekken onze eigen stroom op, gebruiken geen gas voor de verwarming van de speeltuin en minimaliseren ons plastic afval.

Video Aspect Ratio: 4:1

 

Duurzaamheid op De Flierefluiter

De Flierefluiter probeert zo goed mogelijk met haar omgeving om te gaan. Dat betekent dat we zo zuinig mogelijk zijn met onze energie. We wekken onze energie zelf op met onze zonnepanelen. Ook wordt het water verwarmd door de zon door de zonnecollectoren. 
we gebruiken geen plastic patatbakjes (meer) en vragen onze leveranciers ook om verstandig met verpakkingsmateriaal om te gaan. 

Onze leveranciers zoeken we zo veel mogelijk bij ons in de buurt. 


Ook proberen we laagdrempelig te zijn voor bezoekers. Je mag zelf eten en drinken meenemen. Dus het dagje uit is ook met een kleine beurs redelijk betaalbaar. Daarnaast werken we samen met stichting Leergeld Salland om mensen die het helemaal niet breed hebben, een dagje uit te kunnen bieden. 

facts:

378 zonnepanelen en 28 zonnecollectoren

Heeeeel veel bloemen en planten voor de biodiversiteit

volledig afbreekbare (patat)bakjes en ranjabekers

Zoveel mogelijk lokale leveranciers

Betaalbaar voor heel veel mensen

Duurzame koffie

Met het drinken van koffie bij De Flierefluiter steun je Afrikaanse koffieboeren. Ze krijgen lage tarieven op microkredieten en een eerlijke prijs voor hun koffie. Betere leefomstandigheden voor de gezinnen maar ook voor het vestigingsklimaat daar. Check de video!