Indoor speelparadijs Overijssel

Een dagje uit met slecht weer is zeker ook mogelijk in Overijssel. Om preciezer te zijn, in Raalte. Laat het weer geen spelbreker zijn om er met het hele gezin eens op uit te trekken in de vakantie of weekend. Overijssel heeft wat dat betreft van alles te bieden voor alle leeftijden en voor alle weerstypen. Ook nieuwe vormen van spelen zijn in opkomst.

Hoe slechter hoe beter!

Overdekt spelen kan tegenwoordig al op veel verschillende plaatsen in Overijssel. Salland en Twente hebben veel te bieden op dit vlak. Denk aan de vele Ballorigs en Kidscities die er staan. Enkele zijn al een bekend fenomeen bij het grote publiek en worden goed bezocht. In deze overdekte speelparadijzen kunnen de kinderen urenlang spelen en de ouders kunnen de kinderen in de gaten houden onder het genot van een bakje koffie. Dus hoe slecht het weer ook is, je kunt hier altijd terecht.

Combineren, combineren

Er is een nieuwe vorm van spelen in opkomst, namelijk de combinatie van buiten spelen en binnen spelen. Zo ben je nooit meer afhankelijk van het weer of het nu mooi weer is of juist slecht weer. Over het algemeen regent het nooit een hele dag en kan er veelal ook wel buiten worden gespeeld op een dag met slecht weer. Het nadeel van een indoor speelhal die op een industrieterrein staat, is dat de kinderen en ouders hier alleen maar binnen kunnen vertoeven. De nieuwe vorm van combineren stelt kinderen en ouders dus in staat om het meeste uit een dagje weg te halen. Want uiteindelijk is het natuurlijk in het belang van het kind dat ze in de gezonde buitenlucht kunnen spelen.

 

Overdekt spelen = buiten spelen?!!

Bij De Flierefluiter in Raalte is deze combinatie nu gerealiseerd. De grote buitenspeeltuin voor kleine kinderen en grotere kinderen was er al. Sinds kort is het nieuwe indoor-speelparadijs ook gerealiseerd waardoor er ook overdekt gespeeld kan worden. Hierdoor kunnen kinderen zowel binnen als buiten spelen, wat de weersvoorspellingen ook zijn. De ouders genieten op de begane grond van een versnapering die ze zelfs eventueel zelf mee kunnen nemen en de kinderen raken hun energie kwijt op een van de vele speeltoestellen die er binnen en buiten staan. Vergeet niet dat er ook een kinderboerderij is die voor een gedeelte is overdekt. Kijk op de website voor de openingstijden en tarieven.